Så gråtig

Liten är i katthimlen nu och det har hela tiden känts som att det var rätt beslut vi tog!
Maken kunde inte vara med men jag fanns hos Liten hela tiden. Först fick hon lugnande och blev trött och alldeles loj. Hon låg i min famn under tiden som det fick verka och så lugn och kelig hon var precis innan har hon nog inte varit sen hon var kattunge. När vår veterinär kom så sa hon bara: älskade lilla kissen, det här är det absolut bästa för dig. Fy så du ser ut vid öronen och jag tror hon fick kämpa med tårarna. Vi har ju träffats många gånger sedan Liten blev sjuk.
Sedan sprutade hon Liten full med sövningsmedlet. Det tog en liten stund stund innan hjärtat slutade slå, men allt var så lugnt och stilla.
Tårarna sprutade självklart på mig, då som nu.
Veterinären sa att Litens viktuppgång till största delen var vätska och att såren hade kommit pga att hon fått så tunn hud av kortisonet.

Hur det är att vara gravid? Maken säger att jag är helt hopplös just nu. Jag minns INGENTING från ena ögonblicket till det andra, jag gråter för minsta lilla, både glädje och sorg.
Kroppen förändras, självklart syns det inget ännu på magen men brösten växer och idag har det känts som om det ”vibrerar” och framför allt i det högra bröstet. Däremot blir jag lite orolig för illamående är nästan som bortblåst och alla säger att det brukar bli värre runt v.7? Jag ska ringa till min privata gyn imorgon och försöka få tid till ett tidigt VUL för att se så allt är bra med den lilla grodan. Grodan, bebis eller knytet är arbetsnamnet här hemma. 🙂
När vi var ner till mormor nu så började jag få ont i ryggen. I get ovanligt när det gäller mig men det är  ett nytt ställe, mitt ovanför vänster skinka. Kan foglossning komma så här tidigt?

I fredags efter 15 ringde min telefon och döm om min förvåning när det var en sköterska från Motala!!! Hon ville att jag skulle infinna mig på lasarettet i Motala på onsdag kl. 13 för informationsmöte och sedan individuellt samtal med läkaren. Jag sa inget till henne i fredags för tänk om knyte inte lever där inne? Jag hoppas på en snabb tid till gyn!
Lever knyte vilket jag hoppas och tror så avbokar jag onsdag men om det inte slår något hjärta så åker jag ner.

Annonser

3 reaktioner på ”Så gråtig

 1. Vilka omtumlande veckor det här har varit för er! Det låter som om det blev ett vackert slut för Liten och jag hoppas att du kan ta det med dig.

  Tror att det här med illamående etc är så otroligt individuellt – dessutom beror det mycket på dagsform (trött? ätit bra? ätit för mycket? ätit för lite? sovit lagom? osv…), men skönt om du kan få en tid för att se att allt är bra!

  • Ja, omtumlande är det verkligen!
   Men det känns trots allt bra med Liten och jag ångrar det inte. Självklart är det jobbigt och ledsamt men det var för hennes bästa.

   Du har nog rätt i det med illamående och annat. Just nu sover jag väldigt ytligt och idag är illamåendet på plats igen. Men jag har fått en tid för kontroll den 8/9 Lite väntan förstås men nu är det bokat.

   • Men vad bra att du fick en tid! Ja, varje dag blir ju lång när man väntar på något sådant, men det är i varje fall bara knappt två veckor dit. Hoppas att du kan börja sova lite bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s