Stackars djur

Alltså våra djur får stå ut med så otroligt mycket. Gucci mår tack och lov mycket, mycket bättre! Hon får fortfarande smärtstillande men svullnaden har gått ner och hon är inte längre så blå. Kragen måste hon ha för såret är inte jätte fint.
Det där med att veta hur mycket vi kan låta henne röra sig är inte jätte lätt men när jag pratade med skötaren igår som ringde från Södra Djursjukhuset så sa hon att det får inte vara snabba promenader. Men 10-15 minuter i LÅNGSAMT tempo är ok. Så koppel på och inget jagande av hönsen. 😉
Inne får hon leka en liten kort stund med någon leksak men helst begränsat i ett rum. Vi har satt kompostgaller in till vardagsrummet så hon kommer inte så långt.

Däremot gick det inte så bra för Liten igår. Hon skulle ju göra en gastroskopi för att ta biopsier i tarmen men när hjärtat hämtade henne hade hon ett nästan 20 cm långt sår på magen och vetten förklarade att de hade öppnat upp för att ta biopsier från levern och tunntarmen. Levern tog dem för att hon har så otroligt låga proteinvärden och tunntarmen för att den var tjockare än den brukar.
Vi ska tillbaka om 14 dagar för att få svar på vad biopsierna säger. Hon får ett riktigt starkt smärtstillande. Usch de små liven…

Annonser

3 reaktioner på ”Stackars djur

  1. Åh fy! Att ha båda husdjuren sjuka samtidigt kan inte vara roligt, räcker väl att oroa sig för ett djur i taget! Hoppas allt går bra nu med de små liven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s